English | Castellano | Català
http://www.badosa.com
RSS
Editor literario en Internet desde 1995
Novedades desde
 
Actualización de Badosa.com Primera: 24/11/95 • Última: 01/04/24 • Próxima: 01/05/24
L’Atlàntida
Por Jacint Verdaguer RSS
Poesía • 29.889p • Catalán
Worldwide Classics RSS / Abril 2002
Leer Descargar el libro electrónico en formato EPUB (1.017Kb) Descargar el libro electrónico para Amazon Kindle (1.876Kb) Descargar el libro-e para Microsoft Reader (1.771Kb) Añadir este título a mi biblioteca personal Permalink

Portada de L’AtlàntidaEbook

L’any del centenari de la mort de Jacint Verdaguer vam voler contribuir a la difusió de la seva obra així com a facilitar-ne l’accés publicant la primera edició il·lustrada de L’Atlàntida per a llibre electrònic. Vam completar l’edició de l’obra amb la qual va guanyar els Jocs Florals de 1877 amb un breu itinerari fotogràfic pels llocs que van marcar la vida de Verdaguer.

«Vora la mar de Lusitània, un dia

los gegantins turons d’Andalusia

veren lluitar dos enemics vaixells;

flameja en l’un bandera genovesa,

i en l’altre ronca, assedegat de presa,

lo lleó de Venècia amb sos cadells...»

Claves: mar, terra, cel

Contracte indefinit
Por Quim Siles RSS
Relato • 14.047p • Catalán
Narratives globals RSS / Octubre 1997
Leer Descargar la página de esta obra en formato de libro electrónico EPUB Descargar la página de esta obra en formato de libro electrónico para Amazon Kindle Descargar el libro-e para Microsoft Reader (91Kb) Descargar el libro-e para Rocket eBook o REB1100 (41Kb) Añadir este título a mi biblioteca personal Permalink

Ebook Un home s’instal·la en un balneari amb una missió molt especial. Quim Siles ens proposa aquesta irònica metàfora sobre la vida laboral.

«Havia arribat al balneari en tren, bus i sense complicacions. Cap a les tres del migdia s’atansà al mostrador, on fou rebut pel professional somrís d’un noi jove i uniformat; deixà l’única maleta que duia a terra i s’identificà, amb la documentació en una mà i amb un somriure d’inseguretat arrossegant-se-li per sota el nas. El noi uniformat recollí la documentació presentada, comprovà que la reserva fos correcta i, en determinar que ho era, la tornà al nou client i deixà una clau sobre el taulell...»

Claves: fax, noia, empresa, balneari

Tant de bo no ho entenguis
Por David Medina RSS
Cuento • 6.572p • Catalán
Traumatropismes RSS / Enero 2002
Leer Descargar la página de esta obra en formato de libro electrónico EPUB Descargar la página de esta obra en formato de libro electrónico para Amazon Kindle Descargar el libro-e para Microsoft Reader (122Kb) Añadir este título a mi biblioteca personal Permalink

Ebook En aquest relat epistolar ambientat al Senegal i escrit pel nostre nou col·laborador David Medina, la protagonista, repassant esdeveniments recents, fa balanç de vida: no de la vida que ha dedicat als altres, sinó de la seva pròpia vida. Una narració relatada per una dona sense esperances que escriu:

No hi ha dia en què amb l’ajuda de la prudència de la raó no perpetrem un petit atemptat contra nosaltres mateixos.

També disponible la traducció al castellà.

«Estimada Gertrudis,

Em complauria molt que a l’arribada d’aquesta carta et trobessis ja totalment refeta; però si no és així, desitjaria que almenys les meves cavil·lacions et permetessin d’oblidar les teves, encara que només sigui momentàniament...»

Claves: vida, sang, nit

Cendra
Por Joan Segons RSS
Cuentos y prosas • 4.122p • Catalán
Ebooks en català RSS / Septiembre 2001
Leer Descargar el libro-e para Microsoft Reader (74Kb) Añadir este título a mi biblioteca personal Permalink

Ebook Publiquem en forma de llibre electrònic sis textos de Joan Segons que van aparèixer entre gener del 1997 i novembre del 1999 a les nostres col·leccions Cop de gràcia i La raó del somni.

«L’Eladi, un dia, fent-ho amb la Lola, va ejacular cendra. Ara, mentre espera que el Cisco li serveixi una copa de conyac, no pot evitar que les angoixes l’escometin en forma de records...»

Claves: doctor, conyac

Un tauró a la peixera
Por Quim Siles RSS
Cuento • 4.967p • Catalán
La raó del somni RSS / Marzo 1997
Leer Descargar la página de esta obra en formato de libro electrónico EPUB Descargar la página de esta obra en formato de libro electrónico para Amazon Kindle Descargar el libro-e para Microsoft Reader (77Kb) Añadir este título a mi biblioteca personal Permalink

Ebook Quim Siles signa aquesta metàfora sobre la vida urbana en la qual tot és possible.

«Aquest podria ser un d’aquells matins que us lleveu gràcies al terrabastall del vostre despertador japonès; un d’aquells matins que us vestiu de pressa perquè entreu a treballar a les vuit, i resulta que ja són dos quarts i segurament ja feu tard...»

Claves: vosaltres, dona, tauró

Saltimbanqui
Por Antoni Carrasco RSS
Cuento • 6.145p • Catalán
Traumatropismes RSS / Febrero 2001
Leer Descargar la página de esta obra en formato de libro electrónico EPUB Descargar la página de esta obra en formato de libro electrónico para Amazon Kindle Descargar el libro-e para Microsoft Reader (76Kb) Añadir este título a mi biblioteca personal Permalink

Ebook El relat d’Antoni Carrasco descriu un viatge a Nova York que inesperadament es converteix en un viatge al passat. També disponible en castellà.

«Era un barri porto-riqueny, amb rètols en castellà; els carrers eren amples, molt oberts, i les cruïlles separaven pendents oposats...»

Claves: finestra, ron, porta

Sóc morta
Por Mercè Molist RSS
Cuento • 2.280p • Catalán
Traumatropismes RSS / Abril 1996
Leer Descargar la página de esta obra en formato de libro electrónico EPUB Descargar la página de esta obra en formato de libro electrónico para Amazon Kindle Descargar el libro-e para Microsoft Reader (68Kb) Añadir este título a mi biblioteca personal Permalink

Ebook La periodista Mercè Molist ens regala aquesta complexa història d’amors fraternals en la qual els punts de vista s’alternen.

«Les branques dels avets retallaven la llum dels fanals. Eren tres arbres iguals —piràmides de punxa triomfal: l’un, ample i gras, arrelat al solei del jardí de ciutat; el del mig era esvelt, avet de contes nòrdics, orgullós i gruixut. L’altre havia entaforat les arrels en un racó ombrívol. Raquític però no esquifit. Alt sense frondositat. La nit s’ofegava en la negra pau humida de les flors...»

Claves: dona, germà, ulls, mare

Rates
Por David Medina RSS
Cuento • 13.670p • Catalán
Traumatropismes RSS / Julio 2002
Leer Descargar la página de esta obra en formato de libro electrónico EPUB Descargar la página de esta obra en formato de libro electrónico para Amazon Kindle Descargar el libro-e para Microsoft Reader (87Kb) Añadir este título a mi biblioteca personal Permalink

Ebook El diari personal d’una nena. Un relat de David Medina.

Rates, tots plegats. M’ha semblat que em deien «rata» a mi i tot. Sí. Jo dec ser la seva rata mentre que el Moisès és la meva. Jo rato el Moisès i ells em raten a mi perquè els sembla que els rato a ells. I no podem viure sense ratar-nos, encara que no ho vulguem.
«Que bonic! L’Íngrid m’ha dit, al final, que li agrada en Carles, però jo no m’ho crec. Em sembla que només ho diu per fer-se veure, perquè ella és molt presumida. M’ha explicat que després de classe se’n van anar a passejar junts tota la tarda pel parc de l’ajuntament i que van estar molt a punt a punt de fer-se un petó. Però no em fan enveja...»

Claves: mare, àvia, dia

Esta colección RSS

Ebooks en català es una colección de libros electrónicos en catalán en varios formatos.

Autores

Quién es quién

Conozca a los escritores. Lea su reseña personal.

Concepción, diseño y desarrollo: Xavier Badosa (1995–2024)