https://www.badosa.com
Publicat a Badosa.com
Portada Biblioteca Relats curts Cop de gràcia
5/6
AnteriorÍndexSegüent

L’astrolabi de l’astronauta

Pau

Mercè Molist Ferrer
Grandària de text més petitaGrandària de text normalGrandària de text més gran Afegir a la meva biblioteca epub mobi Permalink

Hi havia una vegada un nen que es deia Pau. Pel nom i per la gràcia del seus rínxols, tothom se’l mirava esperant veure un llac profund.

Una nit. En una habitació d’hotel, en Pau es va posar a plorar. Plorava i plorava com mai no havia plorat, bramava, cridava desesperat, s’estirava els cabells i la cara en un rictus d’arrugues i pell vermella, ulls i punys apretats.

I encara ho faria si no arriba a ser per una nena que dormia a l’habitació del costat i venia a veure què passava. Amb posat trist, s’hi va acostar, va seure amb ell, a terra, els peus descalços.

Fluixet, li diu:

—Què et passa?

—Que vull dir-me Guerra.

—Si vols, jo et diré Guerra.

—Sí, sí que ho vull.

—Perquè... el punt mig no el saps trobar?

—Vida. Es diu vida.

—Doncs viu-la amb mi.

I així va ser.

5/6
AnteriorÍndexSegüent
Taula d'informació relacionada
Copyright ©Mercè Molist Ferrer, 2004
Per la mateixa autora RSS
Data de publicacióMarç 2005
Col·lecció RSSCop de gràcia
Permalinkhttps://badosa.com/n215-05
Com il·lustrar aquesta obra

A més d’opinar sobre aquesta obra, també pot incorporar una fotografia (o més d’una) en aquesta pàgina seguint tres senzills passos:

  1. Busqui una fotografia relacionada amb aquest text a Flickr i allà agregui la següent etiqueta: (etiqueta de màquina)

    Per poder associar etiquetes a fotografies cal ser membre de Flickr (no es preocupi, el servei bàsic és gratuït).

    Li recomanem que esculli fotografies fetes per vostè o del Patrimoni públic. En el cas d’altres fotografies, és possible que calguin privilegis especials per poder etiquetar-les. Sisplau, si la fotografia no és seva ni pertany al Patrimoni públic, demani permís a l’autor o comprovi que la llicència autoritza aquest ús.

  2. Un cop hagi etiquetat a Flickr la fotografia de la seva elecció, comprovi que la nova etiqueta està públicament disponible (pot trigar uns minuts) prement l’enllaç següent fins que aparegui la seva fotografia: mostrar fotografies ...

  3. Un cop es mostri la seva fotografia, ja pot incorporar-la en aquesta pàgina:

Tot i que a Badosa.com no apareix la identitat de les persones que han incorporat fotografies, la il·lustració d’obres no és anònima (les etiquetes estan associades a l’usuari de Flickr que les va agregar). Badosa.com es reserva el dret d’eliminar aquelles fotografies que consideri inapropiades. Si detecta una fotografia que no il·lustra adequadament l’obra, o la llicència de la qual no permet aquest ús, comuniqui-ho.

Si (per exemple, provant el servei) ha afegit una fotografia que en realitat no està relacionada amb aquesta obra, pot eliminar-la esborrant a Flickr l’etiqueta que va agregar (pas 1). Verifiqui que aquesta eliminació ja és pública (pas 2) i desprès premi el botó del pas 3 per actualitzar aquesta pàgina.

Badosa.com mostra un màxim de 10 fotografies per obra.

Badosa.com Concepció, disseny i desenvolupament: Xavier Badosa (1995–2018)