https://www.badosa.com
Publicat a Badosa.com
Portada Biblioteca Relats curts Cop de gràcia
4/6
AnteriorÍndexSegüent

L’astrolabi de l’astronauta

Orenetes

Mercè Molist Ferrer
Grandària de text més petitaGrandària de text normalGrandària de text més gran Afegir a la meva biblioteca epub mobi Permalink
quaranta, cinquanta, l’ametlla amarganta,
el sol i la lluna es volen casar,
marrameu torra castanyes a la voreta del foc

S’havien passat hores cantant cançons, aquella tarda. Era dissabte i els núvols, des del balcó, es veien com pintures vessades damunt del cel, roses i taronjes, blau tan blau dolç. Les portes obertes d’un estiu. Se sentien, més que nítids, ressonant en l’aire que omplia el buit, crits i crits d’orenetes. Que jugaven. Feia bo.

A casa dels avis el temps transcorria com en un núvol que no es veia però se sentia. Un jersei de llana verda a mig teixir, damunt la cadireta de vímet on seia la iaia, a tocar el balcó, protegida per la persiana. A terra, una catifa per anar de genolls i jugar amb les nines o els trastos que vivien als armaris màgics de casa els avis. Ara que es ponia el sol, la iaia era a la cuina, a fer el sopar, i l’avi seia al sofà, rialler, tot jugant a cantar-ne més.

4/6
AnteriorÍndexSegüent
Taula d'informació relacionada
Copyright ©Mercè Molist Ferrer, 2004
Per la mateixa autora RSS
Data de publicacióFebrer 2005
Col·lecció RSSCop de gràcia
Permalinkhttps://badosa.com/n215-04
Com il·lustrar aquesta obra

A més d’opinar sobre aquesta obra, també pot incorporar una fotografia (o més d’una) en aquesta pàgina seguint tres senzills passos:

  1. Busqui una fotografia relacionada amb aquest text a Flickr i allà agregui la següent etiqueta: (etiqueta de màquina)

    Per poder associar etiquetes a fotografies cal ser membre de Flickr (no es preocupi, el servei bàsic és gratuït).

    Li recomanem que esculli fotografies fetes per vostè o del Patrimoni públic. En el cas d’altres fotografies, és possible que calguin privilegis especials per poder etiquetar-les. Sisplau, si la fotografia no és seva ni pertany al Patrimoni públic, demani permís a l’autor o comprovi que la llicència autoritza aquest ús.

  2. Un cop hagi etiquetat a Flickr la fotografia de la seva elecció, comprovi que la nova etiqueta està públicament disponible (pot trigar uns minuts) prement l’enllaç següent fins que aparegui la seva fotografia: mostrar fotografies ...

  3. Un cop es mostri la seva fotografia, ja pot incorporar-la en aquesta pàgina:

Tot i que a Badosa.com no apareix la identitat de les persones que han incorporat fotografies, la il·lustració d’obres no és anònima (les etiquetes estan associades a l’usuari de Flickr que les va agregar). Badosa.com es reserva el dret d’eliminar aquelles fotografies que consideri inapropiades. Si detecta una fotografia que no il·lustra adequadament l’obra, o la llicència de la qual no permet aquest ús, comuniqui-ho.

Si (per exemple, provant el servei) ha afegit una fotografia que en realitat no està relacionada amb aquesta obra, pot eliminar-la esborrant a Flickr l’etiqueta que va agregar (pas 1). Verifiqui que aquesta eliminació ja és pública (pas 2) i desprès premi el botó del pas 3 per actualitzar aquesta pàgina.

Badosa.com mostra un màxim de 10 fotografies per obra.

Badosa.com Concepció, disseny i desenvolupament: Xavier Badosa (1995–2018)