https://www.badosa.com
Publicat a Badosa.com
Portada Biblioteca Relats curts Cop de gràcia
6/6
AnteriorÍndex

L’astrolabi de l’astronauta

Qui sóc

Mercè Molist Ferrer
Grandària de text més petitaGrandària de text normalGrandària de text més gran Afegir a la meva biblioteca epub mobi Permalink

Una bruixa cega tirava les cartes en un racó del basar. Les dones s’hi acostaven i li demanaven la bona ventura. La bruixa els deia amb amor les veritats més terrenals i així corria la veu de la dona cega que ho sabia tot. Seia damunt mateix de la sorra i fruïa amb el contacte de la gent. Les dones més mala sang, les més cridaneres, es transformaven en la seva presència perquè ella les tractava amb respecte.

La primera tarda que decidí asseure’s a la sorra del basar havia estat precedida de moltes tardes de rumiar i de dubtes. De por que seure a la sorra d’un basar no fós allò que havien somiat per a ella pares i veïns. De por que no l’entenguessin, que no l’acceptessin. «Potser m’ompliran de coces, em trepitjaran, no em veuran, si sec a la sorra del basar», es deia. Però decidí confiar.

6/6
AnteriorÍndex
Taula d'informació relacionada
Copyright ©Mercè Molist Ferrer, 2004
Per la mateixa autora RSS
Data de publicacióAbril 2005
Col·lecció RSSCop de gràcia
Permalinkhttps://badosa.com/n215-06
Com il·lustrar aquesta obra

A més d’opinar sobre aquesta obra, també pot incorporar una fotografia (o més d’una) en aquesta pàgina seguint tres senzills passos:

  1. Busqui una fotografia relacionada amb aquest text a Flickr i allà agregui la següent etiqueta: (etiqueta de màquina)

    Per poder associar etiquetes a fotografies cal ser membre de Flickr (no es preocupi, el servei bàsic és gratuït).

    Li recomanem que esculli fotografies fetes per vostè o del Patrimoni públic. En el cas d’altres fotografies, és possible que calguin privilegis especials per poder etiquetar-les. Sisplau, si la fotografia no és seva ni pertany al Patrimoni públic, demani permís a l’autor o comprovi que la llicència autoritza aquest ús.

  2. Un cop hagi etiquetat a Flickr la fotografia de la seva elecció, comprovi que la nova etiqueta està públicament disponible (pot trigar uns minuts) prement l’enllaç següent fins que aparegui la seva fotografia: mostrar fotografies ...

  3. Un cop es mostri la seva fotografia, ja pot incorporar-la en aquesta pàgina:

Tot i que a Badosa.com no apareix la identitat de les persones que han incorporat fotografies, la il·lustració d’obres no és anònima (les etiquetes estan associades a l’usuari de Flickr que les va agregar). Badosa.com es reserva el dret d’eliminar aquelles fotografies que consideri inapropiades. Si detecta una fotografia que no il·lustra adequadament l’obra, o la llicència de la qual no permet aquest ús, comuniqui-ho.

Si (per exemple, provant el servei) ha afegit una fotografia que en realitat no està relacionada amb aquesta obra, pot eliminar-la esborrant a Flickr l’etiqueta que va agregar (pas 1). Verifiqui que aquesta eliminació ja és pública (pas 2) i desprès premi el botó del pas 3 per actualitzar aquesta pàgina.

Badosa.com mostra un màxim de 10 fotografies per obra.

Badosa.com Concepció, disseny i desenvolupament: Xavier Badosa (1995–2018)