https://www.badosa.com
Publicat a Badosa.com
Portada Biblioteca Relats curts Cop de gràcia
3/6
AnteriorÍndexSegüent

L’astrolabi de l’astronauta

Noblesa

Mercè Molist Ferrer
Grandària de text més petitaGrandària de text normalGrandària de text més gran Afegir a la meva biblioteca epub mobi Permalink

Ballava tan suau com foc d’una espelma. Ballava pel rei, que estava malalt. Entre ella i el rei corrien energies. Tot sense paraules, només amb la dansa.

Enmig d’envejosos i conspiradors, ella l’estimava. Ballava pregant que ell es posés bo. I l’embolcallava. I es posava bo. I després ja no. Somnis d’espiral i dir el nom de Bella en cada sospir. Bella, anhel de pau. Bella, meva força. I anava a pitjor.

Contents per poder repartir-se el regne, barons i vassalls no s’hi escarrassaven. Ai, mira, que trist. Aviat s’haurà fos. Els metges no saben com arreglar això. Deixeu-me plorar, cridava el rei trist. És la meva vida. És raó d’estat, li responien. I plorava més.

Bella va fugir una nit d’estrelles al Bosc de la Font. Deien que hi vivia una dama sàvia. Pregunta-li a ella, per amor al rei. I d’entre les branques, de cop apareix. Bella li explica tot el seu dolor i ella somriu. El rei us estima però encara no sap que no hi ha pecat en unir un rei i una ballarina.

—El voleu salvar?

—On és el remei?

Amb les papallones. Busqueu-les pel bosc i en trobareu una de color d’or. Enceneu un foc i ella vindrà. Parleu-vos a vós en veu no molt alta, expliqueu la història del rei que plorava i mireu què passa.

Bella així ho va fer. I la papallona, trista pel seu rei, va córrer a besar-lo. El rei va notar el bes quan dormia, que li va semblar bes de ballarina. Va buscar-la arreu, pujà al cavall després de tants mesos i es va endinsar al Bosc de la Font, on ella dormia. La resta és inici.

3/6
AnteriorÍndexSegüent
Taula d'informació relacionada
Copyright ©Mercè Molist Ferrer, 2004
Per la mateixa autora RSS
Data de publicacióGener 2005
Col·lecció RSSCop de gràcia
Permalinkhttps://badosa.com/n215-03
Com il·lustrar aquesta obra

A més d’opinar sobre aquesta obra, també pot incorporar una fotografia (o més d’una) en aquesta pàgina seguint tres senzills passos:

  1. Busqui una fotografia relacionada amb aquest text a Flickr i allà agregui la següent etiqueta: (etiqueta de màquina)

    Per poder associar etiquetes a fotografies cal ser membre de Flickr (no es preocupi, el servei bàsic és gratuït).

    Li recomanem que esculli fotografies fetes per vostè o del Patrimoni públic. En el cas d’altres fotografies, és possible que calguin privilegis especials per poder etiquetar-les. Sisplau, si la fotografia no és seva ni pertany al Patrimoni públic, demani permís a l’autor o comprovi que la llicència autoritza aquest ús.

  2. Un cop hagi etiquetat a Flickr la fotografia de la seva elecció, comprovi que la nova etiqueta està públicament disponible (pot trigar uns minuts) prement l’enllaç següent fins que aparegui la seva fotografia: mostrar fotografies ...

  3. Un cop es mostri la seva fotografia, ja pot incorporar-la en aquesta pàgina:

Tot i que a Badosa.com no apareix la identitat de les persones que han incorporat fotografies, la il·lustració d’obres no és anònima (les etiquetes estan associades a l’usuari de Flickr que les va agregar). Badosa.com es reserva el dret d’eliminar aquelles fotografies que consideri inapropiades. Si detecta una fotografia que no il·lustra adequadament l’obra, o la llicència de la qual no permet aquest ús, comuniqui-ho.

Si (per exemple, provant el servei) ha afegit una fotografia que en realitat no està relacionada amb aquesta obra, pot eliminar-la esborrant a Flickr l’etiqueta que va agregar (pas 1). Verifiqui que aquesta eliminació ja és pública (pas 2) i desprès premi el botó del pas 3 per actualitzar aquesta pàgina.

Badosa.com mostra un màxim de 10 fotografies per obra.

Badosa.com Concepció, disseny i desenvolupament: Xavier Badosa (1995–2018)