https://www.badosa.com
Publicat a Badosa.com
Portada Biblioteca Poesia Dístic
14/16
AnteriorÍndexSegüent

Bestiola de subsòl

Automatisme

Joan Josep Camacho Grau
Grandària de text més petitaGrandària de text normalGrandària de text més gran Afegir a la meva biblioteca epub mobi Permalink

la cosa d’escriure amb una màquina d’escriure és com una novetat antiga. el primer problema que planteja és que necessita d’un escrivent o un operari o un indi-vidu que la faci tirar. la màquina depèn de l’home. vull dir l’home entès com a home, dona, nen, nena, etcètera. sense cap preferència sexual ni d’edat ni de credo ni d’ordre ni res d’aquesta impostura imposada a les paraules perquè s’omplin d’un contingut sentenciós i sentenciat per la minoria academicista. ara com ara, la cosa d’escriure a màquina té un regust salival romanticot. umberto eco, en la seva magna obra el pèndul de foucault, ja expressa les meravelles d’escriure amb un ordinador, el qual és capaç a través d’un complicat sistema aritmètic de desxifrar els set cents vint noms de déu combinant les lletres del nom sagrat de iahveh. jo, amb un rutilant ordinador, en tinc prou. a banda d’això, se’m fa difícil haver d’escriure amb tanta força, vull dir haver de picar amb prou potència digital les tecles d’aquest artefacte engolit pel demagògic progrés. aquí, en aquest moment concret del text i de la vida, l’única cosa que importa és la intensitat, poètica i vital. la resta: bordes fantasies d’èxits i fracassos lletraferits que no vénen a tomb. ni la meva làpida us recordarà, ni la meva tomba farà esment de la vostra mentida, sistemàtica, silenciosa, argumentada, també escrita; literària. un dietari escrit en minúscules és una obra menor o minoritària? menuda i punt.

14/16
AnteriorÍndexSegüent
Taula d'informació relacionada
Copyright ©Joan Josep Camacho Grau, 2007
Pel mateix autor RSS
Data de publicacióNovembre 2007
Col·lecció RSSDístic
Permalinkhttps://badosa.com/n290-14
Com il·lustrar aquesta obra

A més d’opinar sobre aquesta obra, també pot incorporar una fotografia (o més d’una) en aquesta pàgina seguint tres senzills passos:

  1. Busqui una fotografia relacionada amb aquest text a Flickr i allà agregui la següent etiqueta: (etiqueta de màquina)

    Per poder associar etiquetes a fotografies cal ser membre de Flickr (no es preocupi, el servei bàsic és gratuït).

    Li recomanem que esculli fotografies fetes per vostè o del Patrimoni públic. En el cas d’altres fotografies, és possible que calguin privilegis especials per poder etiquetar-les. Sisplau, si la fotografia no és seva ni pertany al Patrimoni públic, demani permís a l’autor o comprovi que la llicència autoritza aquest ús.

  2. Un cop hagi etiquetat a Flickr la fotografia de la seva elecció, comprovi que la nova etiqueta està públicament disponible (pot trigar uns minuts) prement l’enllaç següent fins que aparegui la seva fotografia: mostrar fotografies ...

  3. Un cop es mostri la seva fotografia, ja pot incorporar-la en aquesta pàgina:

Tot i que a Badosa.com no apareix la identitat de les persones que han incorporat fotografies, la il·lustració d’obres no és anònima (les etiquetes estan associades a l’usuari de Flickr que les va agregar). Badosa.com es reserva el dret d’eliminar aquelles fotografies que consideri inapropiades. Si detecta una fotografia que no il·lustra adequadament l’obra, o la llicència de la qual no permet aquest ús, comuniqui-ho.

Si (per exemple, provant el servei) ha afegit una fotografia que en realitat no està relacionada amb aquesta obra, pot eliminar-la esborrant a Flickr l’etiqueta que va agregar (pas 1). Verifiqui que aquesta eliminació ja és pública (pas 2) i desprès premi el botó del pas 3 per actualitzar aquesta pàgina.

Badosa.com mostra un màxim de 10 fotografies per obra.

Badosa.com Concepció, disseny i desenvolupament: Xavier Badosa (1995–2018)