https://www.badosa.com
Publicat a Badosa.com
Portada Biblioteca Relats curts Traumatropismes

L’espai

Tomàs Asensio i Torres
Grandària de text més petitaGrandària de text normalGrandària de text més gran Afegir a la meva biblioteca epub mobi Permalink

De vegades miro cap a l’espai i, com faig quan estic enmig del mar, intento esbrinar on em trobo, a quina part de l’Univers sóc i quin és el meu rumb. I em perdo. I penso en la inutilitat de la meva pregunta que no té, avui per avui, resposta, com tantes coses no la tenen encara que potser sí demà.

Veure l’espai és com veure la vida, sempre canviant sense adonar-nos-en, dins la seva aparent quietud.

Quan miro amunt, estès sobre l’herba i cercant no veure gens del meu món, sento vertigen i fins i tot por. Em sento com xuclat per l’espai. Ben perdut. No sé si estic cap per avall, tort o dret o si vaig cap a la dreta, l’esquerra, pujo o baixo. És semblant a quan em submergia dins de l’aigua i em deixava dur amb els ulls tancats només per uns instants. Sempre els tenia que obrir sota l’impuls de la por i el no saber on era. Avui he tornat a mirar l’espai, estès sobre la coberta del meu veler. El seu balandreig afavoria la sensació de moviment i m’he sentit viatjant com un estel i fins m’he arribat a sentir suspès en el buit i no m’he interrogat on anava perquè no ho era d’important això. L’important era sentir-se part de l’Univers. Desenganxar-se de la Terra o més ben dit sentir-se Terra, Lluna, estel... i deixar-se portar prenent consciència de que això que pot semblar imaginació no és res més que la nostra estricta realitat.

I quan tu m’has parlat, de debò que ho sento, t’he maleït sense deixar-te d’estimar.

Taula d'informació relacionada
Copyright ©Tomàs Asensio i Torres, 1994/95
Pel mateix autor RSSNo hi ha més obres a Badosa.com
Data de publicacióJuny 1997
Col·lecció RSSTraumatropismes
Permalinkhttps://badosa.com/n009
Com il·lustrar aquesta obra

A més d’opinar sobre aquesta obra, també pot incorporar una fotografia (o més d’una) en aquesta pàgina seguint tres senzills passos:

  1. Busqui una fotografia relacionada amb aquest text a Flickr i allà agregui la següent etiqueta: (etiqueta de màquina)

    Per poder associar etiquetes a fotografies cal ser membre de Flickr (no es preocupi, el servei bàsic és gratuït).

    Li recomanem que esculli fotografies fetes per vostè o del Patrimoni públic. En el cas d’altres fotografies, és possible que calguin privilegis especials per poder etiquetar-les. Sisplau, si la fotografia no és seva ni pertany al Patrimoni públic, demani permís a l’autor o comprovi que la llicència autoritza aquest ús.

  2. Un cop hagi etiquetat a Flickr la fotografia de la seva elecció, comprovi que la nova etiqueta està públicament disponible (pot trigar uns minuts) prement l’enllaç següent fins que aparegui la seva fotografia: mostrar fotografies ...

  3. Un cop es mostri la seva fotografia, ja pot incorporar-la en aquesta pàgina:

Tot i que a Badosa.com no apareix la identitat de les persones que han incorporat fotografies, la il·lustració d’obres no és anònima (les etiquetes estan associades a l’usuari de Flickr que les va agregar). Badosa.com es reserva el dret d’eliminar aquelles fotografies que consideri inapropiades. Si detecta una fotografia que no il·lustra adequadament l’obra, o la llicència de la qual no permet aquest ús, comuniqui-ho.

Si (per exemple, provant el servei) ha afegit una fotografia que en realitat no està relacionada amb aquesta obra, pot eliminar-la esborrant a Flickr l’etiqueta que va agregar (pas 1). Verifiqui que aquesta eliminació ja és pública (pas 2) i desprès premi el botó del pas 3 per actualitzar aquesta pàgina.

Badosa.com mostra un màxim de 10 fotografies per obra.

Badosa.com Concepció, disseny i desenvolupament: Xavier Badosa (1995–2018)