https://www.badosa.com
Publicat a Badosa.com
Portada Biblioteca Relats curts Cop de gràcia
2/6
AnteriorÍndexSegüent

L’astrolabi de l’astronauta

Astronauta

Mercè Molist Ferrer
Grandària de text més petitaGrandària de text normalGrandària de text més gran Afegir a la meva biblioteca epub mobi Permalink

Jeia, acartronat, empresonat, estret, compactat, al lloc que li pertocava a la càpsula espacial. Mig dormia. S’havia desvetllat. El moment just de notar que estava despert i no hi havia forma de tornar-se a adormir.

Endormiscat, el cos encara sedat. No tenia esma d’aixecar-se i començar més d’hora les tasques habituals: mirar els aparells de la nau, els experiments en marxa, fer una estona d’exercici, esmorzar davant la finestra gran, que s’obria a l’univers.

En Joanet jeia, desvetllat, a milions de quilòmetres de casa. L’únic despert era la ment, que rumiava i rumiava i donava voltes a les petites coses, les més qüotidianes. Guspires que, sense avisar, encenien guspires noves, associacions mentals a la velocitat de la llum, salts quàntics en un vas d’aigua.

I ja no podia parar. No en aquell ambient estrany, per molt que s’hi hagués entrenat. En Joanet, un noi senzill, encara havia de repetir-se, un any després de l’enlairament, que allò era real.

2/6
AnteriorÍndexSegüent
Taula d'informació relacionada
Copyright ©Mercè Molist Ferrer, 2004
Per la mateixa autora RSS
Data de publicacióDesembre 2004
Col·lecció RSSCop de gràcia
Permalinkhttps://badosa.com/n215-02
Com il·lustrar aquesta obra

A més d’opinar sobre aquesta obra, també pot incorporar una fotografia (o més d’una) en aquesta pàgina seguint tres senzills passos:

  1. Busqui una fotografia relacionada amb aquest text a Flickr i allà agregui la següent etiqueta: (etiqueta de màquina)

    Per poder associar etiquetes a fotografies cal ser membre de Flickr (no es preocupi, el servei bàsic és gratuït).

    Li recomanem que esculli fotografies fetes per vostè o del Patrimoni públic. En el cas d’altres fotografies, és possible que calguin privilegis especials per poder etiquetar-les. Sisplau, si la fotografia no és seva ni pertany al Patrimoni públic, demani permís a l’autor o comprovi que la llicència autoritza aquest ús.

  2. Un cop hagi etiquetat a Flickr la fotografia de la seva elecció, comprovi que la nova etiqueta està públicament disponible (pot trigar uns minuts) prement l’enllaç següent fins que aparegui la seva fotografia: mostrar fotografies ...

  3. Un cop es mostri la seva fotografia, ja pot incorporar-la en aquesta pàgina:

Tot i que a Badosa.com no apareix la identitat de les persones que han incorporat fotografies, la il·lustració d’obres no és anònima (les etiquetes estan associades a l’usuari de Flickr que les va agregar). Badosa.com es reserva el dret d’eliminar aquelles fotografies que consideri inapropiades. Si detecta una fotografia que no il·lustra adequadament l’obra, o la llicència de la qual no permet aquest ús, comuniqui-ho.

Si (per exemple, provant el servei) ha afegit una fotografia que en realitat no està relacionada amb aquesta obra, pot eliminar-la esborrant a Flickr l’etiqueta que va agregar (pas 1). Verifiqui que aquesta eliminació ja és pública (pas 2) i desprès premi el botó del pas 3 per actualitzar aquesta pàgina.

Badosa.com mostra un màxim de 10 fotografies per obra.

Badosa.com Concepció, disseny i desenvolupament: Xavier Badosa (1995–2018)